arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Serviceproject 2024

Serviceproject 2024

Het RT126-servicepunt Cuijk

We staan met ons servicepunt al jaren op dezelfde plek langs de route van de 4-Daagse, de binnenkomst bij Cuijk bij autogarage Nabuurs.

Bij dit servicepunt mogen alle wandelaars en toeschouwers tegen betaling gebruik maken van de toiletten en horeca. Hiermee genereren we extra geld voor de goede doelen.

Het hele jaar door inzetten voor het goede doel

Ieder jaar zetten de leden van Ronde Tafel 126: Land van Cuijk en Noord-Limburg zich in om (voornamelijk) regionale doelen te steunen. Afgelopen jaar hebben we hierdoor maar liefst € 15.000 uit kunnen en mogen reiken aan meer dan 15 goede doelen. Dit jaar zamelen we geld in voor drie regionale doelen die bijdragen aan een hoger kennisniveau.

Traditioneel deden we dit altijd met een groot serviceproject in de zomer rondom de Nijmeegse Vierdaagse. Dit werd dan ook altijd afgesloten met een uitreiking van de cheques op het Blarenbal. Sinds vorig jaar werd de nadruk niet meer gelegd op onze eigen lopers met het RT126-shirt, maar op een servicepunt voor alle lopers. Hierdoor hebben wij nog meer geld op kunnen halen voor het goede doel!

Sinds twee jaar wordt er door ons ook een Kindervuurwerkshow in december georganiseerd. Wederom werd het een knallend succes en mochten we in Boxmeer ruim 1.200 bezoekers verwelkomen, bijna het dubbele aantal bezoekers van de eerste editie. Dat belooft wat voor de Kindervuurwerkshow 2024 eind dit jaar!

Vanaf dit jaar reiken wij de cheques uit tijdens de Kindervuurwerkshow in plaats van het Blarenbal, hierdoor kunnen wij een nog groter bereik genereren voor de doelen.

Investeren in het delen van kennis in onze regio

Naast een aantal ‘kleinere’ doelen die we sponsoren, zijn er dit jaar drie ‘grotere’ doelen waar we ons voor inzetten. Deze drie doelen hebben met elkaar gemeen dat ze in onze regio zorgen voor een hoger kennisniveau.

Technopromo

Zij laten kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met het technische vak, om zo het enthousiasme rondom techniek aan te wakkeren in het Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Smaakcentrum

Het Smaakcentrum laat kinderen kennis maken met gezond eten. Zo leren ze waar je eten vandaan komt, wat het met je doet en hoe je het bereid!

Judoclub Randori

Judoclub Randori richt, in tegenstelling tot de andere doelen, zich op de ouderen in onze samenleving. De technieken van judo kunnen namelijk uitstekend worden ingezet ter preventie van vallen of het opvangen daarvan. Een initiatief dat de leef kwaliteit van onze senioren kan verbeteren.

Ook ‘Vriend van de Ronde Tafel’ worden?

Stuur een e-mail naar info@rt126.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Bedankt namens alle RT126-tafelaars

Dennis van der Locht – Roel van Dijk – Koen Gieben – Maarten Jongerius – Wouter van Alphen – Joost van den Bogart – Nino Hermans – Chiel van Haren – Marnick Menting – Stephan Peters – Pieter Smits – Richard Deenen – Jeroen Kuijpers – Rick van der Kroon – Ruben de Bruin – Dirk Schrander – Martin Luiten – Francois Rutten