arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Serviceproject 2023

Een brief voor de RT126-wandelaars

Beste wandelaars,

Velen van jullie lopen al jaren voor Ronde Tafel 126 en dragen met trots ons shirt. Daar zijn wij, maar natuurlijk ook alle goede doelen die we de afgelopen jaren hebben gesteund, ontzettend blij mee. Afgelopen jaar hebben we door ons Vierdaagseproject en onze nieuw vuurwerkshow zelf het Service Shield van de Nederlandsche Tafelronde in ontvangst mogen nemen als beloning voor het succes, inzet en originaliteit van onze serviceprojecten.

Dit heeft ons uitgedaagd om het nóg beter te gaan doen en het Vierdaagseproject eens goed onder de loep te nemen, met als doel zoveel mogelijk geld te laten stromen naar de goede doelen. Het huidige servicepunt en de shirts zijn namelijk helaas al jaren niet kostendekkend, ondanks de vrijwillige bijdragen van de wandelaars en alle zaken die we gesponsord krijgen.

RT126 is er vanaf nu voor alle 40KM-lopers!

De belangrijkste conclusie daaruit is dat we met ons servicepunt op de 40KM-route in Cuijk veel meer geld op kunnen halen als we zo breed mogelijk openstellen voor alle lopers die daar voorbij komen.

We zien namelijk dat de afgelopen jaren veel trouwe RT126-wandelaars kiezen voor de 30KM-route, waar voor ons helaas na uitgebreid onderzoek geen goed punt is te selecteren wat voldoet aan alle eisen en binnen het Land van Cuijk of Noord-Limburg ligt. Dat betekent dat steeds minder wandelaars stoppen bij ons servicepunt, terwijl we heel veel vragen krijgen van andere Vierdaagse-wandelaars of ze bij ons spullen mogen kopen of van het toilet gebruik mogen maken.

Het nieuwe RT126-servicepunt

We staan op de plek die jullie van ons gewend zijn, maar dan met een punt dat voor iedereen toegankelijk is. Daarbij krijgen met name de toiletten en de horeca een flinke upgrade, zodat we daarmee geld kunnen verdienen voor het goede doel. Ook zullen er extra sponsoruitingen zijn, zodat we minstens zoveel op kunnen halen bij onze sponsoren als met de shirts.

Ook stoppen zonder shirt: Gratis soep + toiletbezoek

We hebben de afgelopen jaren een fantastische band opgebouwd met onze RT126-wandelaars. Het was dan ook een moeilijk besluit om afscheid te nemen van ons befaamde RT-126-lopersshirt. Echter zijn we het als stichting verplicht om te blijven kijken naar manieren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, dat is immers ons bestaansrecht.

Echter doen we dat niet zonder afscheidscadeau, omdat we jullie (vaak jarenlange) steun niet zomaar voorbij willen laten gaan. Iedereen die dit jaar de 40KM loopt en aan ons een foto kan laten zien waarop hij of zij in een voorgaand jaar de Vierdaagse loopt in ons shirt, krijgt sowieso een gratis soepje en VIP-toiletbezoek. Een kleine blijk van waardering naar al onze trouwe wandelaars!

Toch zelf geld ophalen? Dat kan via de Geef-actie

Voorgaande jaren gingen steeds meer RT126-wandelaars zelf ook geld ophalen voor het goede doel via onze Geef-actie. Daarvoor kun je je inschrijven via onderstaande link:

https://www.geef.nl/nl/actie/nijmeegse-vierdaagse-2023/donateurs

Hoe het precies werkt kun je hier lezen:

https://www.rt126.nl/resources/uploads/sites/37/2023/06/stappenplan-lopers-zelf-account-maken.pdf

Wil je liever persoonlijke uitleg over de Geef-actie? Dan staan er tafelaars klaar op zondag 16 juli tussen 11.00 en 12.00 bij Riche. De dag en tijd waarop we vroeger de shirts uitdeelden.

Dit jaar liefst 15 goede doelen!

In het Land van Cuijk krijgen we altijd heel veel aanmeldingen van zorggerelateerde doelen, met name voor kinderen, senioren en mensen met een handicap. Daarom leek het ons leuk om dit jaar een grote groep goede doelen te selecteren, allemaal rondom het thema ‘Zorg in het Land van Cuijk’. De doelen zijn geworden:

Gezinshuis De Bosberg, All4Small, Driestroomhuis Samen Bijzonder Gennep, Woongroep Tourmillijn, Stichting Vrienden Maartenshof en Schittering, Stichting bevordering Leefbaarheid Maashees, Stichting ’t Verzetje Wilbertoord, Stichting Dorpsservicewinkel Gassel, Stichting De Zonnebloem, Vrienden Sint Anna, Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg LvC, Stichting Lotta Boxmeer, Welzijn Symfonie en Kookgroep Samen Tafelen.

We hopen jullie dit jaar te zien op ons servicepunt in Cuijk!

Samengevat

  • In 2023 zijn er geen RT126-shirts voor de wandelaars
  • In plaats daarvan meer geld naar het goede doel door een servicepunt voor alle 40KM-lopers
  • Met ons thema ‘Zorg in het Land van Cuijk’ gaan we voor 15 goede doelen geld ophalen
  • Via de Geef-actie nog steeds mogelijk om zelf geld op te halen

Bedankt namens alle RT126-tafelaars

Bob Goossens – Dennis van der Locht – Leon De Jong – Roel van Dijk – Koen Gieben – Maarten Jongerius – Wouter van Alphen – Joost van den Bogart – Nino Hermans – Chiel van Haren – Marnick Menting – Stephan Peters – Pieter Smits – Richard Deenen – Jeroen Kuijpers – Boyk Martens – Rick van der Kroon – Ruben de Bruin